Nyereg - Romkocsmák Budapesten
Nyereg
Nyereg
XIV., Városliget krt. 2.
H-CS:11-22; P-SZ:11-24; V:11-21
+36 30 351 5217
Romkocsmákról szóló honlapot (többek között) azért is jó csinálni, mert egy csomó várostörténeti érdekességre bukkan az ember. Bár a Városligetbe érve többször belefutottunk a tó mellett álló borostyánnal borított épületbe, a Nyereg nevő mőintézmény megtekintése kellett ahhoz, hogy megtudjuk: ez bizony hajdan egy artézi fürdő volt, később pedig csendőr lovassági őrsként funkcionált.


Így már persze rögtön beavatottként bólogatunk a névválasztás hallatán; és érthető, hogy a pult mellett, bakokra állított lovasnyergeken ülve lehet múlatni a időt. De annak sem kell csalódnia, aki bicikli nyergébe pattanva érkezik a Ligetbe - tágas bringatároló várja.

Aki a Margitszigeten a Holdudvart választja a WNDRLND helyett, annak javasoljuk, hogy a szintén a Városligetben található Kertem és a Pántlika megtekintése mellett mindenképp látogasson el ide is - a Nyereg az a hely, ahol minden korosztály megtalálja a számítását - és a hozzá illő hősítőt.

Friss kutyásokként örömmel látjuk, hogy a városligeti kutyasétáltatásban megpihenőkre is számítanak, a kisgyerekkel érkezők pedig lelkesen használják a kialakított gyereksarkot. A visszatérők a szezonális italakcióknak örülhetnek, a sportrajongóknak pedig jó hír, hogy mostantól kivetítőn követhetik kedvenc sporteseményüket.

Ha a Nyeregbe vágyunk, az esti órákra már érdemes asztalt is foglalni Facebook oldalukon található elérhetőségeiken.Programajánló