Mazel Tov - Romkocsmák Budapesten
Mazel Tov
Mazel Tov
VII., Akácfa utca 47.
H-P:18:00-02:00; SZ-V:12:00-02:00
+36 70 626 4280

Pár éve barátokkal arról beszélgettünk, hogy milyen fonák helyzet az, hogy a pesti zsidónegyed területén létrejövő romkocsma-területen alig találni a romkocsmák világába illeszkedő, a progresszív, urbánus zsidó kultúra és gasztronómia felé nyitó helyet.

 
Szerencsére azóta változott a helyzet, ott van például kedves street food büfékocsi Ricsivel, valamint a kifinomult enteriőrrel, étel-ital és programválasztékkal bíró, magát szórakozó kertként definiáló Mazel Tov.
 
A koncepció olyan egyszerű és letisztult, mint a  Mazel Tov maga: legyen egy olyan hely a hetedik kerületben, ahol igazán magas színvonalú vendéglátás folyik,  be lehet ülni vacsora és buli előtt, helyett vagy után, akár elegáns ruhában, akár kutyával is. 
 
A konyha a közel-kelet jegyében fogant; a megnevezésnek megfelelően előkelő helyet foglal el a hummus, a falafel és a kuszkusz, valamint különböző piták, nyársak és saláták. Limonádé-fronton sem kell unalmas ízektől tartanunk; a megszokott kombinációk mellett bátran kérhetünk epre, görögdinnyés, vagy akár kiwis változatot is. 
 
A Mazel Tov belsőépítészeti és grafikai megoldásai mind-mind alaposan átgondolt és szépen végigvitt koncepcióra utalnak; a honlap, étlap, és az összes grafikai elem és a hely honlapja. 
A  belsőépítészeti munkákon a  terv81 építészei dolgoztak - a  mi kedvencünk a komplett belső udvar felett végigvonuló lámpatartó szerkezet 
 
A Mazel Tov frappáns választ adott arra, hogy milyennek kell lennie ma a romkocsmák és a zsidónegyed közepén létező étteremnek. Bár a konyha nem kóser, a hangulat, a kínálat, mind-mind alkalmas arra, hogy a közel-keletre képzeljük magunkat - ha pedig végigsimítjuk a kert végében található budapesti gettófal egy darabját, minket is megérint a történelem is.Programajánló