Kertem - Romkocsmák Budapesten
Kertem
Kertem
XIV., Olof Palme sétány 1.
H-V:11-04
+36-30-225-1399

Az utóbbi pár évben sok minden bolygatta a magyar lelkinyugalmat kormányrészről, de mindig akadt néhány menedék, nyugalmas zug, ahol az ember kibosszankodhatta magát, és teljesen ellazulhatott. Az utolsó néhány ilyen hely egyike a Városliget szívében lakó Kertem volt az Olof Palme sétányon.

A város zajából kiszakadni vágyók kis nyugalom-központja, a fiatalok fontos találkozópontja, a jó idő mellé járó jól megérdemelt fröccs lelőhelye, kutyások, családosok kedvenc lazítóhelye. A Liget Projektnek köszönhetően ennek most vége. 
 
Pest azon része kellően lebetonozott ahhoz, hogy a városrész létszüksége legyen egy kellő méretű park, sok fával, zölddel, rétekkel, a jó levegőért is, és hogy legyen hol megfuttatni az izgága kutyát-gyereket. A Liget Projekt célkitűzése, hogy az évszázados fák helyére modern épületekbe költöztesse a múzeumok egy részét - a munkálatok, bontások már meg is kezdődtek. Az ötlettel alapvetően nem is lenne nagy baj, lásd a berlini múzeumnegyed, ám erősen megkérdőjelezhető, tekintve Budapest struktúráját. Ám cserébe a kormány a Várból száműzött múzeumok helyére saját székhelyét kívánja telepíteni, eme aktus szimbolikája pedig magasan az ingerküszöb felett verte ki a biztosítékot. Kormány fel, múzeum le, Kertem oda.
 

A pestiek felháborodásának és összefogásának köszönhetően azonban a kultikussá vált Kertem kapott egy lehetőséget az újrakezdéshez, méghozzá nem is akármilyet; az Olof Palme Ház előtti területet. Az Olof Palme Ház, avagy a Magyar Alkotóművészek Háza kissé kopottas, díszes épülete elé rendezkedett be a jól megszokott pult, mindenfelé színes székek és asztalok, körben a hatalmas fákról hangulatos lámpafüzérek lógnak.
 
A kerthelyiség szó némileg elvesztette jelentőségét, ugyanis kerítés egy szál se, ettől pedig sokkal tágasabb és közvetlenebb az új Kertem hangulata. Ahogy általában mindig, ottjártunkkor is tele volt a hely, élettel teli zsibongás, DJ Panda kellemes háttérzenéje, jó hideg fröccs és frissítő nyári szellő járta át a helyet. A jól megszokott italkínálat mellett magukkal hozták az ételeket is, burgereik a jól bevált recept alapján még mindig nagyon finomak, és számunkra újdonságként hatott a szedd magad fagyis pult, ahol saját magának gombócolhat finom fagylaltot az ember. Ha még szerettétek a régi Kertemet, azért, ha még nem próbáltátok, akkor pedig ezért érdemes beülni, kicsit kiszakadni a városi forgatagból egy igazán kellemes és természetközeli helyen.Programajánló