Filter Klub - Romkocsmák Budapesten
Filter Klub
Filter Klub
VII., Almássy u. 1.
K-CS: 19-04; P-SZ:19-05
+36-30-686-0892

E sorok írójának volt néhány olyan időszaka az életében, mikor kedvelte az alagsori pincehelyiségeket és ebből az egyik kedvence az Almássy utcában lévő Mőhely volt.A pince falai között egykor sok sör, képzőmővészeti és színházi megmozdulás folyt (ez utóbbiak sikerét takarja a jótékony homály), bár több éve nem mőködik már az Almássy téri Szabadidőközpont sem, de a pince maradt, most már Filternek hívják.

A boltozatot immár dzsungelnövényzet és a szagelszívó kanyargó csöve, a falakat pedig graffiti borítja, a romkocsmákból jól ismert kiszuperált bútorokon lehet üldögélni. A delejes tekintető képző-színház-és életmővészek helyét pedig szintén delejes tekintető zenészek vették át, de a lényeg maradt; olcsó a sör, állandó italakciókba futhatunk bele, lehet csocsózni, ismerjük a szomszéd asztalnál ülőket is.

A közönség változott, de a világmegváltó beszélgetések folyása ugyanaz maradt. No meg a színpad is, aminek szinte minden nap koptatja a deszkáját egy-egy csapat, leggyakrabban rock, ambient, de hallgathatunk skat, reggae-t, dubot, találkozhatunk a PASO Sound Systemmel is, a megrögzött Depeche Mode rajngókat pedig a Depeche klub várja péntekenként.
Programajánló