Budapest legjobb kiülős helyei - Romkocsmák Budapesten

Ahogy lassan beköszönt a nyár, ideje végre kimenni a friss, tavaszi levegőre és feltöltődni egy kis D-vitaminnal. Ez a legjobb évszak ahhoz, hogy kiüljünk egy kellemes teraszra, egy jó hideg sörrel. Budapest pedig tele van ilyen remek helyekkel. Összeszedtük nektek a kedvenc nyári kiülős helyeinket.

Csendes Társ

fotó: facebook.com/CsendesTars

A közvetlenül az Astoria mögötti Károlyi Kert egy kis zöld menedék a belvárosban, melyet díszes kerítés határol. Ülj le egy kávéval, vagy akár valami erősebbel, és élvezd ki az időt és nyugalmat, szívd magadba a rózsák illatát ebben a szabadtéri kis kávézóban, bármikor szükséged van egy kis csendre a belváros zsivaja után.

Cím: Magyar utca 18. Info: Csendes Társ

 

Kőleves kert


A VII. kerület szívében a Kőleves Kert a szabadtéri romkocsmák origója. A Kazinczy utca megannyi lebontásra váró épülete között ez a kis kert egy igazi paradicsom, tökéletes menedék a hőség elől. A hatalmas fák és színes tündérfények alatt ülj le egy sör mellé, és élvezd a kertet, épp a bulinegyed közepén, egészen 2016. szeptember végéig, ugyanis a Kőleves kert helyére sajnos egy új épület kerül.

Cím: Kazinczy utca 41. Info: Kőleves kert

 

Kertem - második felvonás


Nagyon sok szívet tört össze a városligeti Kertem bezárásának híre. A Kertem egyesítette a legjobb szabadtéri érzést némi nosztalgiával, és a tökéletes helyet a feltöltődésre bárkinek, aki szeretne egy napot a parkban tölteni. A jó hír azonban, hogy a Kertem visszatért, még ha egy kicsit arrébb is, az Olof Palme Ház mellett. Még megmaradt a régi Kertem hangulata, de kapott egy frissebb, modernebb szájízt, ráadásul a mellette álló épület történelme ad a vonzerejéhez még egy csavart.

Cím: Olof Palme utca 1., info: Kertem

 

Fellini Római Kultúrbisztró


fotó: facebook.com/Fellini-Római-Kultúrbisztró

Néha tényleg igazán jólesik kiszakadni egy kicsit a városi sürgés-forgásból, és a Fellini, bár közigazgatásilag még Budapesthez tartozik, egy vérbeli parti paradicsom a Duna partján, pontosabban a Római Parton. Színes raklapfotelek mindenütt a homokos fövenyen, dőlj hátra az egyikben egy jó fröccsel, és figyeld, ahogy a folyó lassan lefelé hömpölyög. Tökéletes választás, ha igazán vízpartra és egy kis nyugira vágysz. 

Cím: Kossuth Lajos üdülőpart. 5., info: Fellini

 

Pagony


fotó:  facebook.com/Pagony1

A medencében koktélozásról ábrándozni mindig előhozza a nyaralás feelingjét. A Pagonyban élheted ezt az álmot, akár szó szerint is. A Gellért Fürdő régi, használaton kívüli gyerekmedencéit ugyanis birtokba vette és a saját képére formálta ez a varázslatos kis bár. Ettől olyan egyedi és különleges ez a szabadtéri hely, és valóban beülhetsz egy üres medencébe az italoddal, még ha nem is matracon lebegve.

Cím: Kemenes utca 10. Info: Pagony

 

Pántlika


A Városliget egyik csücskében van a Pántlika, egy igazi retró hely, ahol úgy érezheted, mintha 1975-ben buliznál egy csomó szocreál műemlék között. A menüjükön igazi magyaros klasszikusok ételek is vannak, de ha csak egy italra vágysz egy kellemes séta után, a teraszuk tökéletes nyugalmat biztosít számodra. Már csak a különleges épületért is érdemes elnézni ide.

Cím: Hermina utca 47. Info: Pántlika

 

Corvin Club


fotó: corvinteto.hu

Tetőn bulizás életérzésében semmi nem veri a Corvin Club tetőteraszát. Bár a hely egész évben működik, ahogy jön a jó idő, a tető is megtelik élettel. A régi szocreál áruház tetejéről lenyűgöző kilátás nyílik a városra. A Corvin Club kétségkívül igazán különleges hely, ha a szabadég alatt szeretnél valamit meginni, és nézni, ahogy odalenn él a város, ráadásul kertmozit is elcsíphetsz, vagy bulizhatsz napfelkeltéig. 

Cím: Blaha Lujza tér 1-2. Info: Corvin Club

360 Bar


fotó: facebook.com/360barbudapest

Az elmúlt két évben nagy divatja lett a tetőkön nyitott bároknak, de mindközül a 360 Bár nyújtja a legszebb kilátást a városra. Budapest majdnem mindegyik nevezetességét látni erről a hatalmas teraszról, ami egy igazán varázslatos hely, hogy leülj egy jó koktéllal, és élvezd a naplementét a Budai-hegyek felett.  

Cím: Andrássy utca 39. Info: 360 Bar

 

Lumen


Fotó: hg.hu

A Mikszáth Kálmán téren található Lumen teraszán kortyolgatni egy jó sört vagy egy finom kávét pont olyan, mintha egy olasz kisvárosban lennél. A tér neo-reneszánsz épületeiben Velence hatása érződik, egészen más, mint Budapest általános városképe. A Lumen árnyas asztalai tökéletes helyet nyújtanak, hogy nyugodtan szemléld, ahogy az élet halad a maga útján.

Cím: Mikszáth Kálmán tér 2-3. Info: Lumen