Anker´t - Romkocsmák Budapesten
Anker´t
Anker´t
VI., Paulay Ede u. 33
H-V: 15:00-3:00
+36 30 360 3389

Miközben Erzsébetváros békéjét fel-felforgatja a legénybúcsú-dömping, a Király utcán túl világörökséghez méltó, bár korántsem nyárspolgári nyugalom honol. A Paulay az utóbbi években a bulinegyed egyik legfontosabb közlekedőútjává vált, ahol Bécs vagy Prága belvárosi sikátoraihoz hasonlóan a bennfentesek cikáznak a város gócpontjai között.

A máig kimondottan tágasnak számító, mégis ügyesen rejtőző Anker´t azoknak a romkocsmája, akik tudják, mit akarnak. A helyi szubkultúrák slammerektől vegánokon és zineseken át az LMBT-közösségig pont olyan otthonosan mozoghatnak a falai között, mint az expat fiatalok, ha pedig elbizonytalanodnánk, bízhatunk abban, hogy a programszervezők helyettünk is jó arányban keverik majd hol tánccal, hol egy csipetnyi kultúrával a kerti ejtőzést.
 
A 2017-ben ötéves Anker´t karcos kezdés után végül letisztult indusztriál-minimalizmusával mára a kiforrott hipszterélet egyik bástyájává lett. Noha az eleganciával a romkocsmákban megszokott színvonal fölé csúszó árak is együtt járnak, mégis az utolsó helyek egyike, ami ragaszkodik a műfaj kezdeti kultúrmissziójához.  Három éve pörögnek itt minden hónap utolsó csütörtökén az STB tapsoló és dobogó tömegeket vonzó slam-szeánszai, ahol az ifjú titánokon túl a kerület egészen meglepő figuráival is találkozhatunk.
 
Emellett az Anker´t rendszeresen ad helyet képző- és iparművészeti programoknak is, legyen szó akár kiállításról, akár zinefesztről, de filmklub-, vagy egyenesen konferenciahelyszínként is állja a sarat, néha üdítően sokszínű közönséget keringetve a termek között. 
 
A legfontosabb, hogy az Anker’t nem csak közönséget, közösséget is teremt. Jótékonysági főzésbe vagy szélforgó-rekordkísérletbe éppúgy beleszaladhatunk az esti buli előtt, mint Pilsner-csapoló workshopba, nem beszélve arról, hogy itt találkozik a város egyik legjobban pörgő expat klubja. Tavaly óta ráadásul fontos pont a pesti kézműves piacok térképén, hiszen itt nyílik meg havonta egyszer, vasárnap az ország egyetlen vegán piaca, ahol nem csak a termékekkel és ételekkel hódolhatunk a kegyetlenségmentes hedonizmusnak; a főzőműhelyek, kerekasztal-beszélgetések és más programok is egy békésebb élet jegyében telnek.Programajánló