Muzikum - Romkocsmák Budapesten
Muzikum
VIII., Múzeum u. 7.
H-SZ: 10-1; CS: 10 - 2; P: 10 - 3; SZ: 17 - 3
+ 36 20 221 7767

A Kossuth Klub nevéhez eddig komoly, felnőtt programokat kapcsolatunk. Egyetemistaként a TIT (Tudományos Ismeretterjesztő Társulat) tanfolyam táblája virított az oldalán, most a József Attila Szabadegyetem előadásainak, a Károli Gáspár Egyetem óráinak és nyugdíjas programoknak ad helyet.Napközben. De október óta izgalmas dolgok történnek a patinás épületben. Mikor a szépkorúak és tudásra szomjazók hazamennek, kezdődik a Klub másik élete - Muzikum néven. Egyrészt bisztró, ami ellenállhatatlan áraival vonzza be a szépre, értékesre, másra vágyó közönséget - nem véletlen, hogy ez a rendkívül érdekes egyveleg épp a 8. kerületben, a Palotanegyedben jött létre!

Másrészt klub, ahol a hangszerekkel díszített térben két helyiség vár minket: egy kisebb, földszinti kávézó és egy nagyobb, kb. 250 fő befogadására alkalmas koncertterem. A kulturális programok területén képzőmővészeti kiállítások, színházi előadások, beszélgetések várhatók.

A hely a nyitáskor - nevéhez méltón - elsősorban a zenei felhozatalra helyezte a hangsúlyt. Utoljára a Király utcai Royal felújítása előtt bulizhattunk hasonlóan szép helyen.

A Muzikum nyitott minden stílusra, legyen az akusztikus koncert, táncház, underground, jazz, világzene hazai, vagy külföldi fellépőkkel. Egyaránt teret ad a feltörekvő együttesek lemezbemutató koncertjeinek, népszerő előadók estjeinek, zenei különlegességeinek.

Sőt! A Muzikum csatlakozott az utrechti székhelyő európai világzenei klubhálózathoz, valamint stratégiai megállapodást kötött a párizsi Théatre Lucernaire-rel és a Maison des Cultures du Monde-dal - még egy ok arra, amiért öröm ebben a városban lakni - hiszen a szemünk előtt születik meg a Palotanegyed újabb gyöngyszeme!

A képeket Benes Mátyás készítette, köszönjük a Muzikum Klubnak, hogy a fotókat rendelkezésünkre bocsátotta.
Programajánló