El Rapido - Romkocsmák Budapesten
El Rapido
VII., Kazinczy u. 10
H-K:10.30-03; SZ-CS:10.30-03:30; P:10.30-04; SZ:11-04, V:11-02
+36 30 279 2861

Még hogy a romkocsmák nem fejtenek ki város(rész)fejlesztő tevékenységet! Erre a legjobb példa a Szimpla kert és a gyorsan benépesülő környéke. Írtunk már a Kék Ló ruhakocsmáról, mellette ott a Kis Parázs Thai étterem, legújabb felfedezettünk pedig egyenesen a romkocsma klasszikus mellett nyílt és úgy hívják: El Rapido.Az El Rapido egy bolhapiac, egy mexikói bár, egy kávézó és egy delikátesz és ki tudja, még mi mindennek az ötvözete.
A felső rész a kulináris élvezeteké; a burrito, taco vagy quesadilla elkészültéig (mindez a szemünk láttára történik!) böngészhetünk a különféle szószok, tequilák, folyó és minőségi magyar borok között - ha pedig jól megérdemelt ételünkkel/italunkkal lemegyünk az alagsorba, olyan benyomásunk támad, mintha egy ószeres tanyájába ültünk volna le kávézni.

A vitrinben elhelyezett feliratok és árcédulák szerint itt minden eladó és a "minden" ez esetben szó szerint értendő! Bögrék és gyerekkorból ismerős játékok, anyáink, sőt nagyanyáink idejéből való táskák, kütyük, kiegészítők.

Mindent összevetve az látjuk, hogy az El Rapido szédült egy hely! (És ami a legjobb, hogy hétköznap éjjel háromig, hétvégén pedig hajnali négyig nyitva van, (arról nem is beszélve, hogy nem csak kimérve, hanem bolti áron is lehet italt venni 23 óra után is!) így van hova betérni a Szimpla kertből egy kiadós italozás után. Előtt. Közben.
Programajánló