Kék Ló - Romkocsmák Budapesten
Kék Ló
VIII., Víg utca 28.
H-SZ: 12-00; V:16-22
+ 36 20 956 4314

A jól ismert és sokat emlegetett Kazinczy utca tele van izgalmas helyekkel. Ezek egyike volt a Kék Ló pub, ami a romkocsmák sűrűjében abszolút kimaxolta az egyediséget, és a rom helyett nemcsak művészeti dolgokat húzott be, egyenesen a ruhákon volt a hangsúly. Most új helyre költöztek, úgyhogy ismét benéztünk hozzájuk.

 
A 8. kerület már egy ideje mozgolódásnak, újjáéledésnek indult, lassan levetkőzi régi rossz hírnevét, és a rehabilitációnak, avagy újra felfedezésnek köszönhetően sorra bukkannak fel az olyan izgalmas helyek, mint az Auróra, a Zsiga bár, avagy jelen esetben a Rákóczi tér melletti Víg utcában a Kék Ló.
 
Ahogy a Kazinczy utca egyre népszerűbb lett, a környék törzs-látogatói is lecserélődtek. Bár imádták a Kazinczy utca forgatagát, állandó élettel teli atmoszféráját, egy idő után mégis inkább egy nyugodtabb, érintetlenebb környékre vágytak, így bukkantak rá a nem túl eldugott, ám csendes kis Víg utcára. Nomen est omen, tökéletes helyet találtak, és a költözést a korábbi törzsvendégek is örömmel üdvözölték. 
 
A Kék Ló mindig is nagyon izgalmas art pubként pozícionálta magát, ám esetükben “ruhakocsmáról” van szó, ahol Tóth Virág ruhái és kiegészítői szerves része a bár hangulatának. Az új hely hozza a jól megszokott, kicsit rumlis otthoni hangulatot, mintha csak a rendetlen haverunkhoz ugranánk fel egy kicsit. A helyiség kicsi, de tágas, a falakon kék lovak mindenütt, kissé kopottas bútorokkal. Itt is a kék és lila, meg némi arany színek dominálnak, amitől kissé misztikus, keleties hangulata támad az embernek, főleg sötétedés után. Limlomos lámpácskáival a kis galéria nagyon bensőséges hangulatú. 
 
Remek atmoszférát teremtettek újra, amit igényes, jóféle zenével támasztanak alá. A sör- és borlap nem hosszú, ám izgalmas, és a pálinkakínálatra is érdemes egy pillantást vetni. Ha minden igaz, nemrég Berlinben is nyitottak egy Kék Lovat, ami vegán kávézó és upcycling ruhabolt is egyben. Ha arra jártok, nézzetek be, de addig is, itt a pesti új Kék Ló. Ott a helyünk!Programajánló