400 - Romkocsmák Budapesten
400
VII., Kazinczy u. 52/b
H-SZ: 11-03; CS-SZ:11-05; V:11-03
+3620 776 0765
A Kazinczy utcában minden megtalálható, ami Pest belső kerületében érdekes lehet: lerobbant bérházak tőzfala mellett újonnan épített házak nőnek ki a földből, fényreklámok villódznak a múzeum falán a zsinagóga szomszédságában; a klasszikusnak számító romkocsmák, mint a Szimpla kert és a nemrég felújított Gozsdu udvar között pedig ott a 400.


Egy új építéső háztömb aljában nyitott meg Budapest legújabb kulthelye, mely nevéhez hően négyszáz négyzetméteren terül el és befogadó épületéhez hasonlóan átmenetet képez a romkocsmák és a Gozsdu udvar elegáns kávézói között. A Klauzál téri Ellátó csapata vörös-fekete designt választott, fémes kiegészítőkkel, a képeken itt-ott visszaköszön a cégér hangsúlyos betőtípusa, a berendezés az alterkocsmákból ismerős.

Ami más, az a hely közepén lévő, körbeállható pult, ahonnan az italon kívül a szerb konyhából ihletet merítő fogásokat is veszik a vendégek. A zenéről DJ-k gondoskodnak -egyelőre úgy tőnik, a ház lakói sem emelnek kifogást mősorral kapcsolatosan, a romkocsmák népe pedig boldogan veszi a sört és a pljeszkavicát.


Programajánló