A legjobb buli a városban reggel fél hétkor kezdődik - Romkocsmák Budapesten

Amikor 5.40-kor csörög az óra szerda reggel, egy novemberre hajazó áprilisi hajnalon, voltak kétségeink afelől, hogy érdemes-e kibújni az ágyból csak azért, mert egy lelkes csapat reggeli eseményt szervez az Anker'tben.  Egy óra múlva kiderült, hogy ez volt a legjobb döntés, amit csak hozhattunk - a Pesthajnal rendezvényén a buli fél hétkor kezdődik és fél kilenckor a közönség már szétszedi a házat. Egészen fél tízig. Reggel.

Ha megkérdezünk 10 embert, hogy mik a jó buli ismérvei, 9 és fél nagy eséllyel úgy definiálja, hogy hétvégén este kilenc után  társaságában mulatunk a barátainkkal egy jó helyen  - a hangulatunknak megfelelő zenére. Erre jön egy csapat, aki szerda reggel hatalmas bulit csinál remek hangulatban úgy, hogy nagyjából a dupla eszpresszo a legdurvább ital, amit a pultban kapni lehet.
 
 
A Pesthajnal ötlete pofon egyszerű: jól kezd?dhet egy szimpla hétköznap is, ha mozgással, tánccal, jógával, közös reggelivel indul. Ráadásul fogyasztásfügg?, hogy mennyit fizetsz - maga a program ingyenes, de regisztrációhoz kötött, a bőséges és ínycsiklandó reggelit kínáló svédasztalról egy ezresért lehetett válogatni, az italodat pedig rendesen a pultban fizeted. 
 
 
Az Anker't hátsó részén reggel hétkor már kellemes tömeg volt, javában zajlott az els? jógaóra, álmos szem? barátnők várták be egymást a kapuban hátukon matraccal, az udvar másik felén épp zumba óra kezdődött, középen pedig békésen beszélgetek és reggeliztek az emberek. Többen hitetlenkedve szemlélték a látványt, amit nem csodálunk, mert bemondásra mi sem hinnénk el, hogy felnőtt fejjel tömegek ugrálnak reggel a "la isla bonitá"-ra.
 
 
Az előtérben baráti csapatok társasjátékoztak, arról tájékozódtak, kinek ajánlhatják fel adójuk 1%-át, vagy épp masszázsra vagy rapid coaching alkalomra vártak. 
 
 
Több helyen olvastuk már, de mi is megállapíthatjuk: a rendezvénynek elképesztően aranyos és kedves közönsége van. Ennyi nyitott és barátságos emberrel egy helyen  még nem találkoztunk; baráti társaságok, párok, sőt, még kisgyermekes szülők és kutyatulajdonosok is megfordultak a rendezvényen. Volt, aki teljes tornafelszerelésben, mások már a munkahelyi dress code-nak megfelelően öltöztek fel - csak épp beugrottak még munka el?tt bulizni egy jót.
 
A képek forrása a Pesthajnal Facebook oldala.