Egy feketét? - Romkocsmák Budapesten
Itt az ideje, hogy bevalljuk, nemcsak romkocsma-, hanem javíthatatlan kávérajongók is vagyunk. Szerencsére a város tele van már jobbnál jobb feketéket kínáló helyekkel, de közölük egy van, ami nevében is igazi, nagybetűs FEKETE
 
 
Az Astoriánál lévő aprócska üzletbe betérve volt időnk körülnézni, amíg a kávénk készült - először  a színes cukorkákon akadt meg a szemünk, amik, mint kiderült, a bolt melletti passzázs túloldalán megbúvó kézműves Cukorka boltból származnak. Majd tovább gyönyörködtünk  az üzlet berendezésében, az ötletes bögrék és pólók között válogatva - utóbbiakat, mint később kiderült, a törzsvendégeknek járó fekete pontok összegyűjtésével haza is vihetjük.
 
Az pedig, hogy az üzlet berendezése - a fekete nevéhez méltóan - ennyire letisztult  - annak köszönhető, hogy az üzletet működtető, építész végzettségű  Gerzsenyi András nemcsak a fentebb említett cukorkaboltot, hanem a város egyik népszerű designüzletét is vezeti - az InSitu design bolt szintén a Múzeum krt 5. szám alatti passzázsban található. 
 
Maga az udvar, amiből az üzletek nyílnak, különösen alkalmas arra, hogy megigyuk jól megérdemelt feketénket. Különleges élmény a nyüzsgő, kissé zajos Kiskörútról betérni ide, ahol sokkal kevesebb a zaj, és  élvezni, ahogy a beszűrődő fény különleges hangulatot varázsol a 18. századi bérház falai közé.
 
 
Ha egy igazán kellemes belvárosi sétát szeretnénk tenni, a legjobb, ha a passzázs túloldalán megyünk ki a Magyar utcára - így csak pár lépésre vagyunk a Csendes Társtól, ami a Károlyi-kert melletti teraszával Budapest egyik legszebb kerthelyisége - vagy válogathatunk Német Juci/Nemjuci ruháiból - melegen ajánljuk napsütötte délutánokra!