´A JELMEZ-KÖLCSÖNZőKBEN ELFOGYTAK A FEKETE ÉS A SZőKE PARÓKÁK´ - Romkocsmák Budapesten

Egy éve kezdték a Szomszédok partyval a Tőzraktérben, legutóbb pedig egy aranyozott Trabantot körülvéve bulizhattak a beöltözött vendégek a Macskajaj-Trashküvőn.

Interjú a WON partiszervező csapat tagjaival.

romkocsmak.hu: Honnan jött az ötlet, hogy tematikus bulikat szervezzetek?

D.D, K.ZS: Egy kedves ismerősünk rendezett az ELTE Társadalomtudományi Karán egy rendszerváltásról szóló féléves vitasorozatot. Szeretett volna egy záróbulit hozzá, de sem ideje, sem energiája nem maradt rá, így elkezdtünk ötletelni. Megegyeztünk abban, hogy a mi generációnk a Trabant és a mosható pelenka mellett szinte már csak a Szomszédokra emlékszik. De arra nagyon:) Így jött az ötlet.

Ki találja ki, hogy milyen téma köré szerveződik a party?

D.D, K.ZS: Minden esetben közösen. Kezdetben tizenegyen voltunk a csapatban, majd hatan, aztán öten, most hárman maradtunk, reméljük ez marad is. Összeülünk egy sör mellett és megversenyeztetjük az ötleteket, de olyanra is volt már példa többször, hogy egy-egy buliban jut eszünkbe valami.

Kikből áll a csapatő Egész napos foglalatosság a buliszervezéső -:)

D.D, K.ZS: Hárman vagyunk, bölcsészlányok és egy mérnök fiú, ami sokszor elég jól jön:) Egy buli előkészítése akár másfél-két hónap is eltart, ilyenkor ez persze nem egész napos elfoglaltság, de a gondolataink ilyenkor már csak a rendezvény körül járnak. A bulit megelőző két hét viszont embertpróbáló, főleg, hogy mindegyikünk tanul és dolgozik is mellette.

A partyk népszerősítésekor aktívan használjátok a Facebookot és a blogokat és a gerillamarketinges eszközöket.

D.D, K.ZS: Hmm. Használjuk, igen. Szerintem a többi maradjon a mi titkunk, annyit azért el lehet mondani, hogy igyekszünk a buli közönségét interaktív módon már a rendezvény előtt megmozgatni-összehozni.

R.P.: Már a Szomszédok buli során összeszedtünk több olyan eszközt, ami nem volt széles körben használt. Nem mondom, hogy mi találtuk ki, de a magunk ötleteivel újraformálva alkalmaztuk, odafigyeltünk arra, hogy a kreatívok igényesek legyenek, jól nézzenek ki.

A kép az Urban Superheroes bulin készült, a többi fotó a galériában látható!

Ez volt az ötödik tematikus buli, melyik a legkedvesebb számotokra?

D.D.: Erről talán mindhármunknak más a véleménye. Nekem a Tarantino volt a kedvencem, de itt a filmszakos elfogultság is szól belőlem. És persze a Szomszédok, ahova 300 embert vártunk és majd ezren jöttek el, az is feledhetetlen. A Tarantino buli előtt voltak olyan pletykák a városban, hogy az összes jelmezkölcsönzőben elfogytak a fekete és szőke parókák, az eladók kérdezték, hogy mi lesz a héten a városban. Ezt jó volt hallani:)

R.P.: Nekem a Macskajaj Party most a legkedvesebb. Nagyon sokat dolgoztam és ötleteltem a bulival kapcsolatban. Jó volt látni, hogy pl. az arany Trabant ekkora siker lett. Az egész party előkészítését is nagyon élveztem, kreatívok készítését, kiállítás összerakását és a díszlet összeállítását.

K.Zs.: Az én kedvenceim a Tarantino és az Urban Superheroes party. Az előbbi a rengeteg ember miatt, akit megmozgattak a programjaink, és a legkreatívabb jelmezek is itt születtek. Ezek miatt, és a nagyon sok belefektetett munka miatt az este hangulata tényleg fergeteges volt. Az utóbbi pedig azért, mert ez volt az a buli, ahol a legsokrétőbb programokkal próbáltunk megszólítani több szubkultúrát, és teret adni fiatal sportolók, mővészek megmutatkozásához. Bizonyos szempontból ezt a bulit éreztem a legérettebbnek, legtartalmasabbnak.

Milyen bulit csinálnátok, ha korlátlan pénz, energia stb. állna rendelkezésetekre?

K.Zs.: Én egy földrészeken átívelő óriási szilveszteri bulit csinálnék, összehozva rengeteg embert különböző városokban. Mindenki egyszerre bulizna a világ más-más pontjain, valamilyen általunk kitalált tematikus őrület keretében. Az internet segítségével lenne kapcsolat a helyszínek között, így mindenki csekkolhatná, hogyan buliznak a különböző kultúrák az adott téma keretein belül. A jelmezversenyek győzteseivel pedig itt Budapesten rendeznénk egy összevont multi-kulti estet :)