Gasztrokalandok a romkocsmanegyeben - Romkocsmák Budapesten

Az utóbbi években lezajlott gasztroforradalomnak köszönhetően a gyros/kínai/pizzaszelet kombónál változatosabb ételkínálattal találkozhatunk Budapest utcáin - ebből a szempontból a a Kazinczy utca és környéke sem okoz csalódást. Alább találhatóak kedvenc helyeink - a válogatásunk természetesen szigorúan szubjektív.

Bors Gasztróbár


Kazinczy utca 10.

Részletek

A szerkesztőség erősen megosztott a "kedvenc leveses" témakörben -  e sorok írója évekig épp a LEVES-sel szemben dolgozott - de abban egyetértünk, hogy a Borsban rosszat még nem ettünk. Sőt! Szendvicsek terén igazán verhetetlenek! Az utcán parkoló tuk-tukon ülve lábat lógatni pedig igazán kellemes módja a menü elfogyasztásának.

Kedvencünk: bármi, amiben kókusztej (leves) és hagymalekvár (bagett) van

 

Ramenka


Kazinczy utca 9.

Részletek

Ahol a külcsín legalább olyan fontos, mint a belbecs; az egyik legjobban eltalált minimál hangulatú hely, ahol a beton/fa kombót remekül oldja a gyomrunkat melegítő töménytelen leves.

Kedvencünk: Beefo leves

 

El Rapido


Kazinczy utca 10.

Részletek

Az El Rapido egy bolhapiac, egy mexikói gyorsétterem, egy kávézó és egy delikátesz és ki tudja, még mi mindennek az ötvözete.
Békésen várni a quasedillára, miközben nézni az elképesztő összetételű vendégsereget, meg a a kacatokat az alagsorban - komplett mozi-élmény.

Kedvencünk: quasedilla minden mennyiségben free chat room

 

Pizzica


Nagymező utca 21.

Részletek

Ahol a pizzát nem vágják, hanem nyírják - ollóval, méghozzá négyszögletűre. De ha csak ennyi lenne a különbség a kétszáz forintos szeletbárokhoz képest, nem ejtenénk ennyire gyakran útba a Nagymező utcát hazafelé - márpedig sűrű vendégek vagyunk, a dél-olasz hangulat, az utcafrontra kiülés, no meg az isteni pizza miatt.

Kedvencünk: mindegy melyik, de legalább két szelet legyen (fejenként)

 

Mazel Tov


Akácfa utca 47.

Részletek

A Fogaskert szomszédságában a zsidó gasztronómia keveredik a kultúrával  - itt is jó munkát végzett a belsőépítész és a grafikus - fehér kavics, letisztult design -  bár a vágódeszkán tálalást kicsit nehezen szoktuk meg.
A hely, ami először eszünkbe jut, ha meg akarjuk mutatni valakinek a hetedik kerületet esszenciáját - egy helybe sűrítve.

Kedvencünk: humusz és shakshuka merguez

 

+1: Szimpla háztáji piac vasárnaponként


Szimpla kert

Kazinczy utca 14., minden vasárnap 9-14-ig

A megunhatatlan vasárnap délelőtti program, akár családostul: egy csésze kávé és élőzene mellett beszerző körútra indulni - reggelire kalács gombakrémmel, házi joghurt - ottthonra méz, fűszernövények.