őszi-téli romkocsma körkép - Romkocsmák Budapesten

2010 a romkocsmák éve - írtuk korábbi cikkünkben és nem tévedtünk nagyot - nagy volt a pörgés kedvenc szórakozóhelyeink háza táján!

Számos új hely nyílt, főleg romkocsmák "őshazájának" számító hetedik kerületben, aztán izgulhattunk, hogy le kell-e húzniuk éjfélkor a rolót. ( A romkocsma-ikon Szimpla kert ellen végül meghozták a nyitva tartást korlátozó döntést!), a Mumus bezárt, mert a hely tulajdonosai eladták a fejük fölött a bérleti jogokat -:(
Az Ellátó kert pedig a téli időszakra bezárt, a nyitást 2011. márciusára ígérik a hely szervezői.

Új, területek kerültek fel a térképre; belehúzott Buda a Szezonnal, a Fellini kedvéért pedig többször kirándultunk a Római partra. Megújult és második születésnapját ünnepelte az Instant, a hatodik kerület üdvöskéje.

A nyár után tekintsünk előre; lássuk, hogy mik azok a helyek, amik télen is nyitva tartanak és még fagyoskodnunk sem kell! A klasszikus romkocsmák közül számos téliesedett: tetővel fedték be a Fogasházat, sátrat alakítottak ki a Grandióban, vannak eleve zárt helyek, amiket szeretünk. Nemrég fedeztük fel az egykori Portside helyén üzemelő PortH-ot, amely üdítően progresszíven értelmezi a magyaros vendéglátást. Üde színfolt Budán a Szatyor Bár és Galéria.

Limonádé helyett forralt bort iszunk, bicikli helyett immár BKV-n utazunk, de egy biztos: romkocsmából az őszi-téli szezonban sem szenvedünk hiányt!