Wndrlnd - a fixen változó romkocsma a Margitszigeten - Romkocsmák Budapesten

A Margitszigeten évek óta sóhajtozva megyünk el a hajdani Sark kert mellett - de jó lenne valami hasonló! És igen, idén itt van, közvetlenül a Holdudvar szomszédságában - kiejteni a nevét nem tudjuk, de a biciklidarabokból álló főbejáratába rögtön beleszerettünk - WNDRLND!Nem ez az első szórakozóhely, amit Babos Zsili Bertalan kidekorál (például a Szatyor Bár és a Púder is Zsili keze nyomát viseli), és lehet, hogy a Kazinczy utcában nem is szólna olyan nagyot, de a Margitsziget, az más! A Holdudvar az úri közönségé, a Champs a sportimádóké, de mi egyik sem vagyunk - annál inkább kedveljük- a színesre festett asztalkákat és székeket, a körhintára hajazó pultot és a kidekorált falakat - itt pedig mindebből bőven akad!

Nádudvari Noémi, a WNDRLAND mővészeti vezetője ennél is tovább megy: meggyőződése, hogy a WNDRLND több, mint egy kortárs mővészeti alkotásokkal bőségesen kidekorált vendéglátóipari intézmény! Céljuk hogy a kortárs mővészek alkotásai ne pusztán dekorációs céllal kerüljenek ki a hátsó falra, hanem kéthetente változó jelenlétük változó és újrateremtődő közösségi élményt is nyújtson az ide betérőknek.

Ebben a szezonban Ál Tamás, Babos Bertalan Zsili, Bakó Tamás, Baranyai András, Bradák Balázs, Breakone, Berinkey Katalin, Farkas Kata, Fridvalszki Márk, Hegyháti Emese, Jánosi Anna, Juhász Balázs, Mondik Noémi, Moravszki Kata, Mr. Zero, Szabó-Lencz Péter, Szabó Balázs Lobot, Szőke Gáspár, Szurcsik Erika lesz az, aki -kéthetes intervallumokban - meghatározza majd a varázskocsma zenei kínálatát, menüjét és a kapcsolódó programokat.

Kirakodóvásár, gyerekprogramok, filmvetítések és könyvbemutatók mind-mind szerepelnek e kocsmába oltott mővészeti menedék hosszú távú tervei között.

A közösség szerepe, a játékosság, a mővészeti élet és a mezei vendégek keveredésének koncepciója érhető tetten a tudatos térrendezés mögött: Zsili haszontalan alapanyagokból építkező munkái, a körhintára hajazó pult és a közös beszélgetésre invitáló asztalocskák adják a folyton változó mővészek, programok, dekorációk és a kínálat kereteit.