A GOZSDU UDVAR ÚJ SZÍNFOLTJA – MEGNYITOTT A KOLOR! - Romkocsmák Budapesten

Hosszas várakozás, egy-egy emlékezetes buli és a fokozatosan beinduló projektek után végre hivatalosan, megnyitott a Kolor Gozsdu udvarbeli bázisa, az egykori Fabrik kávézó és a G13 Galéria helyén. A Gozsdu udvar az utóbbi években egyre inkább magára talál, néhány bejáratott hellyel, de az egyéni szín és zamat, továbbá az ideális partyhely még hiányzott – reményeink szerint már nem sokáig.

A Kolor projektek nevükhöz méltóan szerteágazók és sokszínőek – érdemes hát áttekinteni, mi minden fut a Kolor márkanév alatt (a logók és design ismét Laki Eszter munkáját dicsérik, aki már több szórakozóhely, például a Placc és a Doboz arculatának kialakításában vett részt).

Szóval: amiről imént beszéltünk, az a frissen nyitó Kolor Bár. A nyers belső teret kevés, de jól eltalált designelem teszi hangsúlyossá. Alsó szinten található a tánctér és az előadóterem, a fenti tér pedig elsősorban iszogatásra és étkezésre alkalmas.
Kolor nyitóbuli 1. nap - fotó: Fegyverneki Sándor

A Kolor Bár már eddig is teret nyújtott két előadássorozatnak – a Vírus Klubnak, ahol kéthetetne 2-2 előadó beszél 20-30 percben, egy-egy tudományterületet vagy témát körbejárva nem utolsósorban provokatív, szórakoztató módon. Ebből vált ki a Vírus Pszicho, ami kifejezetten a lélek boncolgatására koncentrál, kéthetente 2-2 előadóval.

A Kolor nevet a Kül'Kolor alá tartozó bulik tették városszerte igazán közismertté; inspiráló helyszínek, (Loft, Lovarda, Víztorony, dunai hajó), hype és hipsterek tömött sorokban – a bulisorozat jövőre is folytatódik.

A filmrajongók vasárnap esténként, a Kolor Kinema vetítésein tekinthetik meg a Vírus Estek témáihoz kapcsolódó, de Magyarországon eddig nem forgalmazott vagy alig vetített filmeket.

Most pedig pár szóban a januári új belépőkről:

- ZIP: rövid előadások a mővészeti, design, kulturális témákról; első állomás a hip-hop kultúrára.

- Kolor RSG : a csütörtöki kísérletező, progresszív dj szettek éjszakája, mindaz, ami a hétvégi mainstream irányvonalba nem fér bele.

A mi tippünk pedig:

-Kombó: a két nemzetiségőek klubja, akik a magyar mellett egy másik ország kultúráját, gyökereit is magukénak tudhatják – az egyenlőre a Facebookon szerveződő közösségnek külön programokat kínálnak majd!