Kocsmakupon - avagy hogyan igyunk féláronő - Romkocsmák Budapesten

A romkocsmák egy évtizede tartó töretlen népszerőségénél tán csak a kuponakciók robbanásszerő elterjedése nagyobb - szerencsére találtunk olyan konstrukciót, amiben mind a kettő előnyei érvényesülnek.

A We Love Ruinpubs ötvözi a kellemeset a hasznossal; szolgáltatásának köszönhetően a lelkes romkocsma látogatók féláron fogyaszthatnak este 10 óráig, a közremőködő helyek pedig új vendégekkel gazdagodnak.

A program lelke egy kiadvány, ami 30 db italakciós kupont tartalmaz. A füzet 6000Ft-ba kerül, amivel a zsebedben minden második ital ingyenes, így ha utánaszámolsz olyan mintha minden második italod 200Ft-ba kerülne, legyen az egy korsó sör vagy koktél. A kuponok nem névre szólnak így többen is használhatjátok és egy este alatt egy helyen akár mind a 30 kupon felhasználható. Beváltható borra, sörre, pálinkára, koktélra, üdítőkre és mindenre, ami folyik, a hét minden napján - a lényeg, hogy nem keverheted a stílusokat - egy sör és egy leadott kupon mellé csak második sör jár; nem kérhetsz helyette Bloody Maryt vagy őszilét.

Fontos még, hogy egy kupon csak egy ingyen italra jogosít; ugyanakkor, ha épp most rendeltél egy teljes kört a húszfős munkahelyi társaságnak húsz kuponért cserébe mindet megduplázhatod. A "feles" ivás további feltételeiről (akárcsak az elfogadó helyek folyamatosan bővülő listájáról) a fent említett honlapon tájékozódhatsz.

A program népszerőségét jelzi, hogy mostanra kilépett az eredeti "romkocsmázás", "italozás" keretei közül - a kuponokat már olyan helyeken is elfogadják, mint a Morrisons, vagy a Monyó. Hogy a dolog mőködik, arra a legjobb bizonyíték a június óta beváltott több 10.000 kupon és ez a szám csak tovább növekszik, mivel a féláras italozás 2013.06.15-ig még biztosan tartani fog!

Természetesen külföldi vendégekre is gondoltak; a füzet angol nyelvő változata közel 70 hotelben és hostelben vásárolható meg; Erasmusos és Corvinusos diákok az egyetemen az ESN irodában is hozzájuthatnak.

A kuponokat több mint 20 helyen lehet beváltani (olyan nagyágyúknál is, mint az Instant, a Fogasház vagy a Corvintető) ez remek ürügy arra is, hogy kimozduljunk a megszokott (rom)komfortzónánkból és újabb helyeket fedezzünk fel. Újabb indok hát, hogy a ránk törő hidegben se üljünk otthon, a négy fal között; a magunk részéről üdvözöljük az ötletet az év végi karácsonyi bulik és forralt borok szezonjában!
(X)