Bringa, design, romkocsma: Hétkerék Szimpla Bringapince - Romkocsmák Budapesten

A Szimpla kert eddig is teret adott havonta egyszer, minden hónap második szombatján a Szimpla Bringás Bolhapiacnak, ahol a bicikliken kívül fiatal tervezők az egyedi megjelenéső bringás ruháikat, kiegészítőiket bérleti díj fizetése nélkül árulhatták. Aki már részt vett valamelyik Bringás Bolhapiacon, az megtapasztalhatta a vásár családias hangulatát és részt vehetett olyan extra programokon, mint a Goldsprint versenyen.

Mostanra pedig, az egyik résztvevő, Demkó Ráhel lelkesedésének és kitartásának hála állandó hely nyílt, a Szimpla Információs Bárral egy térben és közvetlenül a Szimpla kert mellett: a Hétkerék Bringapince.

Ráhel eleinte bringamatricákat árult a Bringás Bolhapiacon, majd az ötleteit folyamatosan megvalósítva átvette a Bolhapic szervezetést, végül a Hétkerék Szimpla Bringapince vezetője lett.

A Hétkerék Szimpla Bringapince elnevezés önmagáért beszél: az üzlet lelke a pincében van, ahol bringakölcsönzésre és javításra van lehetőség, későbbi tervekben a bringák téli tárolása is szerepel. A Szimpla kerttel szemben lévő Információs Bárral egy légtérben üzemelő shop a kezdő, fiatal önfoglalkozó vállalkozóknak ad teret - kvázi a bringás start up vállalkozókat segíti.

A boltban a sörös dobozból készült kitőzőn át, a legóból készült fülbevalóig és a biciklibelsőből készülő pénztárcáig sok mindent kínál, ami a két keréken közlekedők szeme-szájának ingere; s bár több design boltban, designpiacon találkozhatunk recycle ékszerekkel, biciklikompatibilis ruhákkal, de ennyi bringaspecifikus árus, tervező és készítő egy helyen, folyamatosan csak itt található - ráadásul olyan árakkal, mintha webshopból rendelnénk. További ráadás: a termékek 95%-a magyar, a részt vevő tervező összes cucca elérhető.

A biciklikölcsönzés sem a megszokott keretek között zajlik: nem a város megannyi biciklikölcsönzőjéből megszokott bringákat lehet kölcsönözni, hanem illeszkedve a romkocsmák retro vonalához, a kínálat a régi, kontrafékes biciklikre terjed ki. További extra szolgáltatása a Bringapincének a szerelés idejére járó kölcsönbringa.

A nyitvatartás elsőre talán meglepő, de a célközönséget ismerve teljesen reális: minden nap 11-24 óráig várják az érdeklődőket, két (vagy több keréken) keréken, két lábon érkezőket.A képeket Börcsök Mihály készítette, köszönjük a Hétkerék Szimpla Bringapincének, hogy rendelkezésünkre bocsátotta a fotókat.