Nyári romkocsma körkép - Romkocsmák Budapesten

Bár az idei nyári szezon az időjárás miatt lassabban indult fel, a romkocsmák felkészültek a balzsamos nyáresték fogadására: lássuk az idei kerthelyiség-kínálatot!

Természetesen a Kazinczy utcából indulunk, örömmel nyugtázva, hogy az olyan régi kedvencek mellé, mint a Kőleves kert és a hosszú szünet után újra nyitó Ellátó kert , felsorakozott a 400, mintegy 200 m2-es kiülős résszel, illetve Mika Tivadaréknál is tele van a kert, nem csak a mulató.

A romkocsma klasszikus, Szimpla kert felturbózta a programkínálatát; a biciklis vásárok mellé június 10-től csatlakozott a vasárnapi háztáji piac, Szimpla divat-és kreatív turkáló, szerdánként pedig beindult a Tajtékos szerda koncertsorozat. Ha már a Szimpla kertben járunk, kár kihagyni a Szimpla szomszédjában található El Rapido mexikói gyorséttermet és bolhapiacot.
Minden vasárnap háztáji piac a Szimpla kertben

A Fogasház a két éves mőködése alatt Budapest meghatározó alternatív kulturális befogadótere lett, mindezt megfejelték a Fogas kert megnyitásával. A Fogasház a terjeszkedés érdekében társult az Instanttal, a szervezők ígérete szerint a kertben sem fogják hanyagolni a közösségi és kulturális programokat.

Továbbra is virul nagy kedvencünk, a Grandio romkocsma és hostel a Nagydiófa utcában, és party hostel lakói egyre felszabadultabbak, a növényzet pedig egyre bujább!

A VII. kerületi epicentrumtól kissé eltávolodva, az Anker fogott 800 főt befogadni képes kerthelyiség kialakításba a Paulay Ede utcában, és belebotlottunk a Füge udvarba is az Akácfa utcában; ami -reményeink szerint -még erősen kialakulóban van (mindig megijedek, ha két papírmasé Csoki bámul rám az Üvegtigrisből, mikor megpróbálok bejutni valahová)

De ha kert, akkor leginkább a Városliget, ahol a továbbra is a Kertem a nyerő: a 80-as évek úttörőtábor hangulata, balkán burger, almafröccs.

A nyolcadik kerület is erősít romkocsma vonalon: a Corvin tetőtől pár sarokra megnyitott a kellemes belső tereivel a Super 8 , a Vajdahunyad utcában a Gondozó kert az árnyas fáival az egykori, Corvin mozi mögötti kis WB hangulatát idézi, a Mixart viszont sajnos továbbra is zárva tart.
Super8, a nyolcadik kerület új romkocsmájának gangos udvara

Június 22-én új helyre költözik a Cökxpon (VIII., Horánszky u. 5.), Cökxpon RestArt néven születik újjá, az egykori Apacuka helyét foglalja el, a már megszokott koncert és party programok és kiállítások mellett négy vendégtérrel, akusztikus udvari koncertekkel, tánc és színházi előadásokkal, grill konyhával és éjszakai fényfestéssel bővül a repertoáruk.

A kilencedik kerület a Púder Bárszínházzal erősít, Babos Zsili Bertalan kortárs képzőmővész, romkocsma dekoratőr és fiatal képzőmővészekből álló csapata a Szatyor, a Csak Art Bar és a Csendes után a Ráday kultuccába is betette a lábát.
R33 a Közvágóhídon, az igazi underground hely Pesten

Ha a belváros minden zugát felfedeztük, érdemes a Közvágóhídig elmenni az R33-ba, jelentjük, az igazi underground él és virul Budapesten, indusztriális hangulat, kerthelyiség, Robur partibusz, koncertek és partyk.

Tesztelésre fel!