Berlini romkocsma kitenkintő: Badehaus Szimpla Musiksalon - Romkocsmák Budapesten

Berlint szeretjük, mióta 2003 tájékán arra vetődtünk; pedig akkor még a berlini Szimpla kávézó sem volt meg. Most meg itt a második Szimpla-létesítmény a német fővárosban: szeptember 16-án megnyitott a Badehaus-Szimpla Musiksalon!

A névválasztást az indokolja, hogy az épület egy szerelőpályaudvar szolgálati fürdőhelyiségeként szolgált egészen annak bezárásáig. A volt pályaudvari területen egy óriási kulturális és szórakoztató negyed épült és épül fel, amelynek egyik szereplője lett a Badehaus-Szimpla.
Kattints a képre a nagyításhoz!

A berlini Szimpla kávézó eddig is fontos szereplője volt a magyar kulturális élet szervezésének, elég csak a Karneval der Kulturen idei díjára gondolni. A Szimplások tervei szerint Badehaus élen jár majd a magyar és a közép-európai kortárs kultúra bemutatásában, a kikapcsolódást pedig a nálunk jobbára fesztiválokról ismert NFC kártyás fizetés segíti.

A Badehaus első koncertjét Palya Bea adta, ezen kívül vendég lesz még a szabadkai Gyass (Lajkó Félix zenekara), a Nadara - Transylvanian Gipsy Wedding Band Marosvásárhelyröl, a makedón Foltin ("pseudo-emigranski cabaretska"), a cseh Dva ("non-exist nations folklore"). Az új berlini Szimplában fellépnek német zenekarok is (Juri and the Gagarins, Whatever Rita Wants, the goodnight circus) és havi rendszerességgel lesz táncház a Buda Folk Banddel. Heti jam-session és bárzongora est színesíti a zenei programot.
Kattints a képre a nagyításhoz!

Reméljük, hogy hamarosan saját élménybeszámolóval is szolgálhatunk, addig azonban ismerősünk beszámolójára kell támaszkodnunk, aki szerint a nyitóbuli jól sikerült, az eseményen részt vett a berlini magyar nagykövet is, a betérő vendégek közül sokan már megfordultak az itthoni Szimplában.
A Badehaus Szimpla Musiksalon programjairól itt lehet tájékozódni, aki Berlinben jár, semmiképpen ne hagyja ki a helyet!

A fotókat köszönjük a berlini Szimpla csapatának.