A legjobb romkocsmák az őszi/téli szezonra - Romkocsmák Budapesten

A nyárban mindig az a legjobb, hogy ki lehet ülni. Terekre, teraszokra, tetőkre, bárhova, ahol még ott érnek a nap utolsó sugarai, ahol langyos az esti szellő és kellemesen el lehet tölteni az éjszakát. De Budapestben az a zseniális, hogy az ősz beköszöntével sem áll meg az élet, sőt. Csupán átalakul egy picit. Összeszedtük nektek a legjobb helyeket a szerint, hogy mi mindent tartogatnak nektek.

Romkocsmák baráti beszélgetésekhez


Fekete kutya. Fotó: Fekte Kutya Facebook oldala

Ha inkább a csendesen beszélgetős típus vagy, és egy igazán kellemes helyet keresel, ahova be lehet gubózni, nem mellesleg szereted a jó italokat is, a Dob és Diófa utca környéke, meg a híres Élesztő a te helyed. A Trafó melletti Élesztő indusztriális dizájnnal egyedivé tett, kifejezetten jóféle kézműves sörökre specializálódott romkocsma, ahol biztosan találsz valami szívet melengető nedűt, míg az egymástól néhány méterre lévő Kisüzem és a Fekete kutya inkább a különleges whiskyeiről és rumjairól vált híressé. 

 

A partizós romkocsmák


Fogasház. Fotó: Fogasház Facebook oldala

Persze, ha egy kicsit megszalad az este, és hangos zenére, bulira vágysz, irány a Blahán lévő Corvin club a régi Skála áruház tetején. Dübörgő basszusok vagy zúzús koncertek, lehet válogatni. Avagy kiváló választás lehet a nemrég bulikomplexummá avanzsált Fogasház - Instant - Larm - Robot négyese az Akácfa utcában, ahol nincs olyan stílusú zene, amit meg ne találnál, akár egyetlen este alatt is. 

 

A kultúr romkocsmák


Kisüzem. Fotó: Kisüzem Facebook oldala

Van olyan, hogy az ember inkább a kultúrát szívná magába, és szerencsére ehhez sem kell messzire menni. A legrégibb romkocsma, a Szimpla, időnként remek kiállításoknak, és gyakran jazz, folk, vagy kísérleti zenekarok koncertjeinek ad helyet. A már említett Kisüzemben is akad időnként mini-tárlat, de egy izgalmas, Némafilmzene nevű programsorozatot emelnénk ki, amire érdemes betérni vasárnaponként. A legszélesebb kulturális programokkal viszont a Gólya szolgál, elképesztően sokféle koncert, érdekes közéleti vagy kulturális beszélgetések, könyvbemutatók, kiállítások, filmes estek vannak náluk műsoron.

 

A piacozós romkocsmák


De Budapest még ezernyi más programot tartogat, még akkor is, ha csak a romkocsmák tengelyén maradunk. Kulináris élvezetekhez irány a Szimpla vasárnapi termelői piaca vagy az Élesztő közösségi főzéssel egybekötött gasztropiaca. Ha inkább a dizájn és a divat érdekel, és valami egyedire vágysz, ki ne hagyd az Anker't dizánvásárjait, vagy a Placc szervezésében a Rácskert hétfői prémium gasztro és kozmetikum piacát, vagy a havi egy vintage- és dizájnvásárt.