Tetőmozi a város felett - Romkocsmák Budapesten
Kertmozizhatunk ugyan Dunán innen és túl, klasszikusok is egyre több helyen bukkannak fel a városban, de van az úgy, hogy nincs kedvünk kimozdulni a központból, és még a multiplexek légkondijánál is jobban csábít némi nyári szellő, na meg egy hideg fröccs. Budapest Rooftop Cinema épp ezekre az estéinkre pályázik ötödik éve, méghozzá egyre színesebb palettával. 
 
 
Helyszín a Corvintető (Corvin Club), avagy Budapest talán legmagasabb fekvésű underground klubja. A Blaha legendás – ráadásul csak messziről a megszokott szocreál-kocka – áruházának negyedik és ötödik emeletét elfoglaló, idén tízéves klubban többnyire elektronikus zene visszhangzik, nyári koraestéken viszont minden ízlést kielégítő naplementéket szervíroz a tetőteraszon - a filmekről nem is beszélve. 
 
 
Idén négy témára élezik ki a vakációra frissen újraindult programot. A filmarchívummal és a film.hu-val közös vetítések a magyar mozi javát hozzák a Blahára, ráadásul minden filmre a stáb meghívott tagjaival – hol a rendezővel, hol színészekkel, vagy akár a vágóval – melegíthetünk. Ha eddig kimaradt A martfűi rém vagy a Kincsem, esetleg megnéznéd végre a Szaffit vásznon is, a kedd a te napod. A csütörtök viszont június végétől egy hónapig a franciáké lesz: a sorozat A nagy kékség nyit, de a Házibuli-szerű örök slágerek mellett előkerülnek olyan filmek is, amik eddig elkerülték a hazai filmheteket és art mozikat. Ahogy 2013 óta megszokhattuk, hétfőnként klasszikusok pörögnek kultikus trashtől ezerszer végigröhögött vígjátékokig – a szezonnyitó Donny Darkóra rögtön annyian voltak kíváncsiak, hogy még azon a héten újrázni kellett. Újdonság viszont, hogy a technikai átállásnak hála idén már premierek is érkeznek a Blahára.
 
 
A friss kasszasikerek jönnek, a Budapest Rooftop Cinema viszont még mindig a város egyik legpénztárcabarátabb filmes eventje maradt, ahol idén ráadásul végre online is beszerezhetjük az elővételes jegyeket. Érdemes időben kapcsolni, mert akár francia romantikus kellene randira, akár külföldi barátokat cibálnánk magunkkal feliratos magyar klasszikusokat  magyarázni, idén is csak szeptember közepéig élvezhetjük a vásznon pörgő képsorok, a nyüzsgő belváros és a csillagos ég látványát a hűvösebb-forróbb éjszakákon.