Legjobb street food helyek a bulinegyedben - Romkocsmák Budapesten

Budapest bulinegyede nem csak a szórakozás vagy a különleges bárok miatt olyan vonzó és izgalmas, ott vannak a vasárnapi piacok, antik zsibik, kis dizájner boltok, és nem utolsó sorban remek street foodot lehet találni, akár a világ minden pontjáról. Megmutatjuk a mi kedvenceinket, egyétek végig ti is!

 
Ricsi's World Jewish Street Food

 
Ricsi, a kozmopolita séf, végigjárta a fél világot, hogy tapasztalataiból merítve egy egészen különleges konyhát nyisson a zsidó negyedben, a Klauzál tér sarkánál. Tradicionálisan zsidó ételeket lehet nála kóstolni, de nem sóletet vagy káposztás libacombot, hanem New York-i mintára az újhullámos street food az ő erőssége. Amit mindenképpen próbáljatok ki, az askenázi knish, egyfajta batyu, benne omlós bárányragu, aminek még a tésztája is helyben készül. 
 
 
Meat & Sauce

 
A Meat & Sauce eredetileg a Nagymező utcában nyílt, de most már a Madách téren is van egy kis üzletük. Amit tud: művészi szintre emelt szendvics, rengeteg hússal, különlegesen finom szószokkal, ráadásul a kész szendvicset még bele is mártják egészben. Könyékig folyik, de imádni fogod. Amit mindenképpen próbálj ki: konfitált kacsacombot vegyít pecsenye kacsamájjal.
 
Info: Meat & Souce, Nagymező utca 34.
 
Pizzica

 
Egy világutazó zenész Budapestre költözve mi mást is tehetne, mint nyitna egy igazán cool és formabontó helyet. A “hagyományos” pizzaszeletesek ideje végleg leáldozott, amióta a Pizzica megnyílt a Nagymező utcában. Könnyed, 48 órán át kelesztett pizza, igazi olasz ízekkel, vastag, olasz feltéttel - a hagyományos ízek mellett különlegesebb kombinációkkal, ráadásul a kevésbé elterjedt szögletes formában. Bármelyiket is választjátok, úgy fogjátok érezni magatokat, mintha Róma egyik utcáján sétálnátok. 
 
Info: Pizzica, Nagymező utca 21.
 
Zing
 
 
A street food és burgerforradalom egyik első képviselője a kisbuszból dolgozó Zing, akik az utóbbi időben újra bekeményítettek. Fesztiválokon is rendszeres résztvevők, a város több pontján is megtalálhatók, de a bulinegyedben is állandó helyük van, ahonnan árad a sülő marhahús ínycsiklandozó illata. A burger az egyik legtipikusabb street food, náluk pedig nem is csalódtok majd. A chili burger nagyon ajánlott, de ha igazán bátrak vagytok, a Guitar Hero a ti burgeretek!
 
Info: Zing, Király utca 60.
 
Karaván
 
 
Ha már street food, akkor a Kazinczy utcai Karaván udvarban találjátok a legnagyobb, és egyben legizgalmasabb választékot. Egy külön udvar, csak food truckoknak fenntartva, állandó és változó résztvevőkkel. Házi szörpök, kézműves sörök, jó italok, édességek és sósságok, ki mit kíván. Most a legizgalmasabb: a Samurice egyedülálló "rizsburgerei" - ne hagyjátok ki!
 
Info: Karaván, Kazinczy utca 18.
 
Töltő
 
 
A legtipikusabb street food természetesen a hot dog, amiben azért igen sok lehetőség rejlik. A Wesselényi utcai Töltő pedig csúcsra járatja a kiflikabátos kolbászkákat; a picike hely felett saját kolbásztöltő mikroüzemükben friss húsból és fűszerekből készítik a belevalót, ennél frissebb nem is lehetne. Őrült jó és nagyon bátor ízkombinációk, ahol a magyaros konyha találkozik a letisztult ázsiaival. Mindig van valami újdonságuk, a mostani kedvencünk a shitake gombás vaddisznó kolbász.
 
Info: Töltő, Wesselényi utca 31.