A Fogasház és az Instant összeolvadt! - Romkocsmák Budapesten
Összeolvad a Fogasház és az Instant – ennek hátteréről, a programokból és a tervekről  kérdeztük Nádas Patrikot, a Fogasház egyik kulcsemberét.

romkocsmak.hu: Miért kellett költözni az Instantnak a Nagymező utcai helyéről?
 
Nádas Patrik: Az Instantnak lejárt a bérleti szerződése, a tulajdonos nem kívánja már kiadni szórakozóhely számára az épületet, értesüléseink szerint szállodaként fog az épület funkcionálni. 
 
romkocsmak.hu: Mit jelent pontosan, hogy összeolvad a Fogasház és az Instant? Az Instant inkább a mainstream zenei vonulatot képviselte, a Fogasház – és különösen a Larm – pedig az undergroundabb irányzatok felé nyitott – ez továbbra is megmarad?
 
N.P: Arról van szó, hogy az Instant az Akácfa utcába költözik – azt gondolom, hogy akkor leszünk sikeresek, ha mind az Instant, mind  a Fogasház megtartja és tovább viszi azt,  amiért lehetett szeretni. Technikailag ez úgy fog kinézni, hogy a mostani Fogasház helyére megy az Instant, a mostani Fogaskertben pedig marad a Fogas. A rendelkezésre álló tér 1200 négyzetméterrel bővül, az eddig kihasználatlan pincehelységet, irodákat, földszinti helyeket fogjuk berendezni – a pincehelyiségek a március 14-i nyitáshoz képest egy kicsivel később fognak elkészülni.
 
 
Továbbra is külön arculata és brandje lesz az Instantnak és a Fogasháznak, persze mindkét helyen lesz arculatváltás, kisebb ráncfelevarrást már különben is terveztünk.
Fontos, hogy továbbra is megtartjuk az albrendjeinket – a Liebling éttermet és teraszt, a Larmot underground elektronikus zenei klubnak.
 
 
romkocsmak.hu: Milyen újdonságok várhatók és mik a további terveitek?
 
 
N.P: Elektronikus zene kedvelőinek jó hír, hogy a Larm hétköznap is nyitva lesz, illetve kialakítunk egy külön helyiséget a tört ütemeket és basszus alapú zenéket kedvelők számára. 
 
Továbbá behozzuk a rock zenét is, a Supernem-ből ismert Papp Szabolcsék által üzemeltetett Robot éled újjá, az egykori a pince egyik szárnyában kap majd helyet a rock zenét felvonultató klub, az ilyen jellegű rock klubok eltűntek az utóbbi években a pesti éjszakai életből, ezzel szeretnénk újra feléleszteni ezt a vonalat. 
 
Továbbra is nyitottak vagyunk kreatív ötletekre és szívesen befogadunk olyan programokat, ami összeegyeztethető a szellemiségünkkel és világlátásunkkal, a megnyitás után nem sokkal lesz például a Divat Placc by Night rendezvény, sok programtervünk van, de természetesen első körben zökkenőmentes nyitásra koncentrálunk.
 
Reméljük, hogy ezekkel az újdonságokkal üde színfoltjai leszünk a pesti bulinegyednek, azt gondoljuk, hogy a Fogasház és az Instant egy helyre költözésével az eddiginél is érdekesebb és színesebb programkínálatot tudunk biztosítani, és egy igazi kavalkád jön létre az Akácfa utcában.