Liebling télen-nyáron - Romkocsmák Budapesten
A jó öreg Akácfa utca egyik fiatalabb pontja, a Liebling, a legenda szerint a Fogasház ruhatárként kezdte a pályafutását, mára pedig az egyik legnépszerűbb kiülős-beszélgetős hellyé nőtte ki magát. 
 
 
A Liebling tetőterasza még csak második éves, de remek nyarat tudhat maga mögött. A terasz borostyános, faborításos környezete kellemes és megnyugtató atmoszférát biztosít akár baráti beszélgetésekhez, akár egy komolyabb este megalapozásához. Széles étel- és italkínálatából kiemelkedő a borválaszték szépen átgondolt magyar tételekkel találkozhatunk. Az idei nyár pedig kifejezetten sikeresnek mondható, állandó zsongás és élet volt a teraszon, nagyrészt köszönhetően a hangulatos akusztikus koncerteknek. Többször is játszott Stahl Barbara és Havai Gábor duója, a Kesh-ből ismert Kocsis Bence is megfordult náluk, de Weszely Enikő tangóharmonikája is gyakori kísérője volt a kellemes nyárestéknek.
 
 
És ha már a borkultúrára kiemelt hangsúlyt fektetnek, gondoltak egy nagyot, és megkíséreltek egy világrekordot, méghozzá jó magyar módon: kisfröccsel. Nem kis vállalkozás volt, 1500 liternyi kisfröccsöt készítettek, ráadásul a Frittmann Borászat támogatásával. 750 liter jóféle fehérbor és 750 liter jéghideg szóda keveredett hűsítő eleggyé, hogy a résztvevők vidáman koccinthassanak vele. A rekordkísérlet műsorvezetője mindannyiunk kedvenc szinkronszínésze, a selymes hangú Kautzky Armand volt, aki lehengerlő egyéniségével emelte a hangulatot. A zenei aláfestést a rekord alatt az NR duo biztosította, zárásként pedig a Fran Palermoból ismert Henri Gonzo és Daniel Perez adott egy fantasztikus akusztikus koncertet. A kísérlet pedig elképesztő sikerrel zárult, a hivatalos mérés szerint 1582 +/- 2 liter eredménnyel immáron a Liebling az új világcsúcstartó.
 
 
Az esős és hideg időben sem kell aggódnunk, csak le kell sétálni a kis csigalépcsőn, a Liebling meleggel és az évszaknak megfelelő borválasztékkal vár minket odalent is. És hogy az élő zenéről se kelljen lemondanunk, folytatni fogják az akusztikus koncertsorozatot is, ráadásul hamarosan új étlappal jelentkeznek majd, ami – a korábbi tapasztalatokat tekintve – biztosan nem okoz majd csalódást.