Instant unplugged - Romkocsmák Budapesten
Az Instant  két egybenyitott bérházat anno egy lelkes és fiatal képző- és iparművészekből álló csapat vette kezelésbe, igazi mesebeli labirintust varázsoltak belőle, mintha csak Csodaország egyik fás ligetébe csöppennénk. Mára már nagyra nőtt a meseerdő; 26 kisebb-nagyobb szoba, 7 bárpult, két nagyobb udvar és 7 zenei helyszín, tánctér bújik meg a zugaiban.
 
 
Bő egy éve InStart néven kezdtek bele egy csendesebb, akusztikus koncertsorozatba. Itt találkozik a délután az estével, a különböző zenei stílusok kedvelői az élő, intim fellépésekkel. Az élő zenének amúgy is megvan a maga varázsa, a nagy sztárok nagy stadion-koncertjeitől a kisebb bulikig, de amikor a zenészek áthangszerelik a dalokat, kezükbe veszik az akusztikus hangszereket, lejjebb tekerik a hangerőt, mi pedig közelebb lépünk hozzájuk, akkor megtörténik a csoda.
 
 
Akkor valami nagyon bensőséges, nagyon közeli és lágy szól, és az Instant belső udvara a meseerdővel, az egymást kergető nyuszikkal, baglyokkal tökéletes környezetet biztosít ehhez az átszellemüléshez. Nem véletlenül olyan népszerű a koncertsorozat, mi is többször jártunk már ott, varázslatos hangulatot teremtenek az ott játszó zenészek. Megfordult már náluk Beck Zoli, Barabás Lőrinc, a Dirty Flow Club, Ligeti György, Jónás Vera, Zanzinger, a Fran Palermo duója, Antonia Vai, a Kaldera, de még a Fish! és Apey is játszott egyet. Sőt, Sena és néhány zenész barátja egyszer Shakespeare szonetteket adtak elő, gyönyörűen hangszerelve. 
 
Akár egy nyugodt, romantikus vagy barátokkal töltött estét szeretnétek, akár csak ráhangolódnátok a pesti pörgésre, mindenképpen érdemes meghallgatni az InStart fellépőit, garantáltan jó zenét hallotok majd, szépen kidolgozva, és olyan zene-közeli élményben lehet részetek, amit mindenképpen ki kell próbálni.
 
A fotók forrása az Instant FB oldala, a képeket Juhász G. Tamás készítette.