TOP 5 rooftop bar Budapesten - Romkocsmák Budapesten

Beköszöntött a nyár, rövidül a lányok szoknyája, az utcák megtelnek élettel, a kiülős helyek pedig szaporodnak, mint a gomba. A szabadtéri bárok, teraszok, kerthelyiségek legizgalmasabb formái a tetőteraszok, ahol nem csak élvezhetjük a napsütést és a friss levegőt, de mindemellett különleges látványban lehet részünk. Összegyűjtöttük a kedvenc budapesti rooftop bárokat.

Liebling terasz


fotó: facebook.com/lieblingbar

A Fogasház oldalában megbújó Liebling eddig titkolt terasza tavaly nyáron nyitott, és máris fontos helyet foglal el a kiülős helyek listáján. Bár nincs sokadik emeleti panoráma, egyedi hangulata azonnal beszippant, amint felérünk a csigalépcső tetejére: faborítás, borostyánnal futtatott kerítés, kovácsoltvas. A lenti elektronikus, pörgősebb zenei vonal helyett itt inkább a csendesebb élőzene kapja a főszerepet, kis akusztikus koncertekkel lepnek meg hétről hétre, és megtartják a Lieblingre jellemző széles és igényes étel- és italkínálatot.

Cím: Akácfa utca 49-51. Info: Liebling

A38


fotó: mvm.hu

Az Artemovszk 38, avagy A38 Hajó egy kiszuperált szovjet kőszállítóhajó, ami zseniálisan idézi meg a szocreál gépészet életérzését, mára azonban ennél jóval több. A gyomrában rejtőzik az ország egyik legjobb koncertterme, de emellett a hajó otthont ad egy étteremnek, egy kiállító teremnek (ahol szintén vannak akusztikus koncertek), videó- és hangstúdiónak, illetve a tat-bárnak és a tetőn található hatalmas terasznak, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Műegyetemre, a Szabadság-hídra, és a Duna partján álló épületekre. Igazi zenei-kulturális központ a fővárosban, amit 2011-ben a Lonely Planet a világ legjobb bárjának szavazta. Kell ennél jobb ajánlólevél?

Cím: Petőfi híd, budai hídfő Info: A38

Corvin tető


fotó: corvinteto.hu

Budapest egyik legmagasabb, és mindenképpen a legrégebben működő tetőterasza a régi szoci áruház tetején található Corvin Club és Corvin tető. Koncertterem, eldugott bárpultok, csocsó, és persze a vaslépcső, ami felvezet a tetőre. A teraszon olyankor szabadtéri filmvetítésekbe és más kulturális eseményekbe is belebotlik az ember. 

Cím: Blaha Lujza tér 1. Info: Corvin club

360 Bar


fotó: facebook.com/360barbudapest

Az Andrássy úti Párizsi Nagyáruház tetején található Budapest valószínűleg legszebb kilátását nyújtó tetőterasza, ahol két éve nyílt a 360 Bar. Délelőtt a reggeli kávét élvezhetjük a napsütésben, délután jöhet egy könnyed fröccs, estébe nyúlva pedig kiváló borokat kóstolhatunk a naplementében, háttérben jóféle chill out zenékkel. A kilátás pazar; a gyönyörű Andrássy út a lábunk alatt, messzebb a Bazilika, a Parlament, a távolban a Citadella és a budai hegyek, és a város titkos, zegzugos tetői mindenfelé. A szíveket leginkább megdobogtató urbánus élmény!

Cím: Andrássy út 39. Info: 360 Bar

Pontoon


fotó: facebook.com/pontoonbudapest

Vadiúj kultúrtér, bár, chill-terasz, bulihely nyílt a Lánchíd lábánál a pesti oldalon; ez a Pontoon. Bár terasza nem túl magas, a kilátás gyönyörű, főleg naplemente után. Mellettünk a híd, feljebb a Vár és alattunk a csendben hömpölygő Duna adja a lenyűgöző hátteret a nap bármely szakában. A Pontoon tökéletesen elegyíti a szórakozóhelyek pörgős bulijait, a kulturális központok programjait és a közösségi terek atmoszféráját. Gyerek-, kutya- és biciklikompatibilis, vannak zenés, filmes programok, pop-up vásárok, konferenciák, táncművészeti worksopok.

Cím: Antall József rakpart 1. Info: Pontoon