TOP 3 romkocsma Budapesten - Romkocsmák Budapesten
Számos romkocsmát mutattunk már be és különféle válogatást csináltunk az oldalunkon - most visszatérünk kicsit az alapokhoz. Következzen a mesterhármas - azok a helyek, melyek először eszünkbe jutnak, ha a romkocsmák világát mutatjuk be valakinek.
 
No 1. - Szimpla kert
 
A Szimpla kert a műfaj megteremtője és koronázatlan királya, mind a mai napig. Mondhatni, alap. A Kazinczy utcai romkocsmaközpont a tágra nyílt pupillájú turisták ezreit vonzza - az idelátogatókat hamar beszippantja a Szimpla univerzum.
 
 
Felsorolni is nehéz hányfajta programmal és funkcióval találkozunk; minden van nap koncert és/vagy dj, filmvetítések, vasárnaponként a háztáji piac megannyi finomsággal, élő jazz-zenével, szuper gyerek játszósarokkal. Minden hónapban bringás bolhapiacot szerveznek, a Szimplával szembeni háztáji boltocskában a piac finomságait a hétköznapokon is élvezhetjük.
 
 
A divat és design szerelmeseinek sem kell tovább menniük, havonta egyszer van gardrób közösségi vásár, mely a  város legnagyobb használtruha és kiegészítő vására - pár utcával arrébb pedig a Szimpla design shop kínálatában merülhetünk el.
 
 
Romkocsmak.hu tipp: A vasárnap délelőtti Szimpla háztáji piacot vétek kihagyni!
 
No 2. Instant
 
 
Immár 7 éve közöttünk az Instant - azóta sem győzzük csodálni a meg-meg újuló belső tereit és dekorációit, a helyet népszerűsítő grafikákat.
Bárkit hozunk ide, nagy eséllyel talál magának való zenei stílust és színpadot a hét közül, ha valaki a könnyedebb stílust szereti, irány a Vaddiszkó, az undergroundabb élményre vágyóknak ott a Tilos park. Az Instant valóban hatalmasat lehet bolyongani és elveszni benne külön élmény - ráadásul reggel hatig maradhatunk!
 
 
Romkocsmak.hu tipp: majdnem szemben található kedvenc pizzázónk a Pizzica, ahol ollóval vágják a négyszögű pizzaszeleteket.
 
No.3. Fogasház
 
 
A Fogasházat öt évvel ezelőtti nyitástól fogva szeretjük, pedig mennyit változott! A Fogas az első fecske volt az Akácfa utcában, rengeteg kulturális programmal, mára pedig  egyenesen egy komplex szórakoztató-központtá nőtte ki magát. A Fogasház öt éves történetéről szóló cikkünk itt olvasható.
 
A kerthelyiségre vágyóknak ajánlatunk a  Fogas kertet, az underground elektronikus zene kedvelőinek pedig ott a Larm.
 
 
 
Szerintünk itt található a város leghangulatosab tetőterasza, a Liebling felső része, a legfrissebb jövevény pedig a Schatzi Dress&Bar, ahol vintage és second hand ruhákat, kiegészítőket és egyedi tervezésű ruhákat is lehet kapni, illetve kiállításokat, bemutatókat, filmklubokat is terveznek a közeljövőben.
 
 
Romkocsmak.hu tipp: ez a hely való neked, ha  egy helyen szeretnéd bemutatni külföldi ismerőseidnek a sokszínű és összetett romkocsma-jelenséget - ki sem kell mozdulnotok innen!
 
Az Instantról és a Fogasházról készített fotókat Juhász G. Tamás készítette.