Fogas ház - Romkocsmák Budapesten
Fogas ház
Fogas ház
VII., Akácfa u. 51
H-SZ:14-04; V:16-04
+36 1 783 8820

Ha az Akácfa utca neve eddig egyet jelentett nálad az otthon hagyott BKV-bérlet bemutatásával, itt az ideje, hogy kicsit tovább sétálj - egészen az egykori fogorvosi rendelőt hirdető cégérig.A Fogas ház fiatal kezdeményezés, 2009 nyarán nyitott meg, majd a nyári szezont követően egy bő fél évre be is zárt. A helyszín felújítása és átalakítása után 2010 május végén újra megnyitotta a kapuit. A Fogas ház komolyan veszi a kulturális befogadótér koncepciót, ami hangsúlyosabb is a romkocsma funkciónál, hasonlóan a pár utcával arrébb lévő, egykori Tűzraktérhez.

A Fogasház a nyitása óta igazi kulturális befogadótérré nőtte ki magát, workshopok, beszélgetések, kiállítások, filmklubok vannak terítéken. E szimpatikus modell szerencsére fenntartható hosszú távon is, a kulturális tér és a romkocsma funkció jól megfér egymás mellett.

A Fogasház a második születésnapját kerthelyiség, a Fogas kert megnyitásával ünnepelte. A Fogasház a terjeszkedés érdekében társult az Instanttal, a szervezők ígérete szerint a kertben sem fogják hanyagolni a közösségi és kulturális programokat.

S ha már ide keveredtünk, érdemes az Akácfa utca 40-ben található Bangla Büfét, Magyarország első bangladesi kifőzdéjét felkeresni. A Bangla Büfénél kisebb kifőzdével még nem találkoztunk Pesten, nem is beszélve a meglehetősen szórakoztató - félig angolul és magyarul megírt honlapjukról.
 
Programajánló