Kertem - Romkocsmák Budapesten
Kertem
Kertem
XIV., Olof Palme sétány 3.
H-V:11-05
+36-30-225-1399

Ha az ember napközben a városligeti Kertembe téved, azt hiszi, káprázik a szeme: míg a balatoni büféket idéző kerti székek a szivárvány minden színében pompáznak, addig az asztalokon kizárólag limonádékat látni.

A jelenség oka egyszerő; a délután kisgyerekeseké, akik szívesen fogyasztják a nyári slágernek számító alkoholmentes (és legyünk őszinték: szerte a városban túlárazott) italt. Az asztaloknál csak a felnőttek és a járni nem tudó gyerekek ücsörögnek - aki már mászni tud, az az asztalok alatt és kutyák között közlekedik, akik szintén szívesen látott vendégek. Ahogy esteledik, a limonádék mellett egyre több a sörös pohár, sorra készülnek a balkánburgerek, a gyerekkel érkezők helyét elfoglalják párok, nagyobb baráti társaságok. A kutyák nyakörvére biciklilámpa kerül, ami megkönnyíti az ebek szemmel tartását az asztalok között, az emberszabásúak pedig egyre többet járnak a vécére, ahol sorbanállás közben el lehet merengeni Sas József és a Zárai-Vámos duó, valamint kortársaik lemezborítóin.

Mindent összevetve, a Kertem univerzális városligeti élettér - érkezz bár kutyával, gyerekkel vagy egyéb állatfajtákkal.Kapcsolódó cikkek


Programajánló