Instant
Instant
VI., Nagymező u. 38
H-V: 16-06
311-0704

A negyedik születésnapját 2012. szeptember végén ünneplő Instant a hétker helyett a Pesti Broadwayen vetette meg a lábát. (Lehet, hogy ők csinálták okosanő) S nem csupán ezzel tőntek ki a többi romkocsma közül.A két összenyitott egykori bérházépület ugyanis a dekorációért felelős ifjú ipar-és képzőmővészekből álló csapat keze nyomán igazi labirintussá változott, fejünk felett pedig halraj vonult. A szobákban bolyongva olyan bizarr tárgyakba botolhattunk, mint a kiszuperált fogorvosi szék vagy a 90-es évekből itt ragadt flipper asztal, de volt olyan helyiség, ami nemes egyszerőséggel tótágast állt. Keddenként itt volt az Ablak-A-Dubra, péntekenként a Deck Attack partysorozat a Radio Cafeból ismert Infragandhival.

Aztán jött a nyár, s az Instant bezárt de azt ígérte, hogy ősszel visszajön. S mi vártuk izgatottan és nézegettük a honlapot, ami - Szuhay Gergely keze munkájának köszönhetően - igazi szőrreál-barokk-tobzódás. S lőn, az Instant újjászületés-partit tartott három éjjel s napon át, mi pedig ismét beléptünk a szentélybe, nagyságos bagoly szárnyai s oltalma alá helyeztük magunkat, s közben striguláztuk, mi maradt és mi minden lett más.

Az új Instant profi, nagyon profi. Van, aki ujjong majd emiatt, hogy gyerekek, eddig ilyen csak Londonban, meg Berlinben, de most már itt van nekünk is, mások meg fanyalogni fognak, mint mikor kedvenc alternatív zenekarjuk tagjai végre megtanultak zenélni, és 200-nál is több kazettát adtak el, hogy ez már mainstream, ebből már kiveszett a lázadás, itt már a tömegigények kielégítése folyik, kérem szépen.

Mi azt láttuk, hogy megmaradtak az izgalmas-kis szoba zugok, a profi WC-s nénik, legnagyobb örömünkre tanyát vert a Tilos Rádió a Tilos Parkban, de a hajdanvolt enteriőrök, installációk és vizuális gegek immár egy átfogó koncepció részei, amely a sőrő sötét erdőből merített. A halak elúsztak, de itt van nekünk a nekünk a nyúlcsorda, melyre fényfestett rókák csorgatják nyálukat a bokrok mögött, a szórakozók népe felett pedig világító szemeivel őrködik a szárnyas-kebles óriásbagoly (A szívünket leginkább egy aprócska részlet, az emeleti pulttal szemközti falon elhelyezett Gőgös Gúnár Gedeon - vagy Mosó Masa Mosodájaő illusztráció dobogtatta meg).

A pultusokat valószínőleg külön castingon válogatták össze, mert mindenki igen pörgős és egyedi. aki éhes lesz, annak a szomszéd gyrososig sem kell kijutnia, házon belül van a hotdog.

Ami kicsit rossz érzéssel töltött el, az a nagyon nagy, hallgatag és fekete emberek elhelyezkedése a stratégiai pontokon, de lehet, hogy csak kijöttem a security melletti bulizás rutinjából.

Az ígért Vaddiszkó (könnyő zenei állomás) kicsit dohosnak tőnt, reméljük, a forró hangulat majd kiszárítja. Mert látogató, az lesz bőven - jó vadászatot!
Programajánló
Living Tales
2015. augusztus 31.,Instant
Etno, swing, balkán, latin, reggae
Jazz-Drive
2015. szeptember 01.,Instant
Broken beat, latin, hip-hop, jazz
Future Fund
2015. szeptember 02.,Instant
Deep house, house, prog house
ManaMana Records Night
2015. szeptember 03.,Instant
Feel The Funk Baby!
2015. szeptember 04.,Instant
Vida G, Hanzee, Rookie T, Sam Starion
Zigizam Sound System
2015. szeptember 05.,Instant
World & carribean music