A hatodik kerületi önkormányzat képviselő-testülete úgy döntött, hogy alkotóházként működhet tovább a Tűzraktérnek helyt adó Hegedű utca 3. alatt található épület.

Amint korábban megírtuk, az önkormányzat március 31-gyel kiürítésre kötelezte a Tűzrakteret. A bezárás híre heves tiltakozást váltott ki, a Tűzraktér csapata március 25-én "Megvédjük a Tűzrakteret!"-t címen támogató fesztivált szervezett, amelyen kb. 1000 fős tömeg vett részt. A Tűzraktér támogatói napról és felvonulásról készült képeink a fotógalériában láthatók.

Az önkormányzat pályázatot írt ki az ingatlan hasznosítására, a felhívás eredménytelenül zárult, mert nem volt érdeklődő az ingatlan iránt. Az épület további sorsáról, azaz arról, milyen keretek között működhet továbbra is alkotóházként a hatodik kerületi ingatlan, a részletes koncepció kidolgozása után - a következő képviselő-testületi ülésen döntenek, "a képviselő-testület megvizsgálja az Art-Sector Alapítvány ajánlatát, és annak fényében dönt az épület további használatáról" - áll a Tűzraktér közleményében.

A terézvárosi önkormányzat a honlapján megjelentett közleményben hívta fel a figyelmet, hogy csak arról döntött, hogy a Hegedű utcai épült alkotóházként üzemel tovább, de arról nem hozott határozatot, hogy a Tűzrakteret működtető Art Sector közreműködésével fog mindez megvalósulni. Az alapítvány bízik, hogy elfogadják a Tűzraktér további működésére benyújtott működtetési koncepciójukat és gazdálkodási tervüket.

A Tűzraktér így kapott egy hónap haladékot, a hely hosszú távú működése így továbbra is bizonytalan.